Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kunstudsmykning på Plejecenter Violskrænten/Grønnegården

Blomstrende univers!

Viera Collaro har i samarbejde med INSITU Kunstrådgivning skabt tre permanente installationer til Plejecenter Violskrænten.

Nedenstående fortæller Viera Collaro om sin udsmykning af Plejecenter Violskrænten & Grønnegården.


Bænken

"Bænk" - en ca. 9 m. lang bænk, der er placeret centralt i haven foran caféen. Den hvide bænk har en klassisk udformning. Foran bænken er  anlagt et 36 m. langt blomsterbed, der varierer afhængigt af årstiden.

Under  bænken er installeret lys i spektralfarver, der skifter i de mørke timer.

Baenk Og Blomsterbed


Stjernen

"Stjerne" er symbolet for den universelle dimension.

Midt i spisesalen og igen i  forbindelse med husets akse er installeret en 3,5 m. stjerne i metal, som lyser  i hvide nuancer fra det lille atrium og afspejles i glasvæggene.

stjernen.jpg


Blomster

"To  blomster" er den sidste del af værket. Det er placeret udenfor hovedindgangen. 

To blomster i metal er skabt til at indramme indgangen på hver side af døren.

De  4 m. høje blomster byder husets besøgende velkommen. I det lille mellemrum  mellem blomsterne og husmuren toner et lys frem i orange og grønne nuancer.

Blomsternes overflade i metal afspejler desuden aktiviteterne fra  omverden.

Hovedindgang


Om værket

Da Plejecenter Violskrænten & Grønnegården er et boligkompleks for ældre, var det mit  ønske at skabe en udsmykning, som løfter stemningen i området og bidrager med nye oplevelser til husets beboere.

”Blomstrende Universer” handler om de store rum, som findes i naturen og det ydre rum mellem stjernerne - det sted der er større end mennesket, og som vi alle er en del af.

Det er meningen, at kunsten skal aktivere beboere, medarbejdere og besøgende og integrere sig i stedet. Forhåbentligt vil værket give de ældre mere positiv energi og en mulighed for at vende tilbage til barndommens eventyr og fornemme videre til det  universelle.

Jeg har efterstræbt, at kunsten på Plejecenter Violskrænten & Grønnegården skal være sjov,  meningsgivende og respektfuld på samme tid. Jeg ønsker at give de ældre et glimt af noget, der har med det eventyrlige at gøre.

På et plejecenter skal man kunne  drømme og finde rum til at tænke sig tilbage i tiden. Lyset, der er det centrale  i værket, er en åbning til det uendelige rum. Dét rum, der giver en anden og  dybere dimension i hverdagen.”

 

Kontakt

Plejecenter Violskrænten & Grønnegården
Violskrænten 13
8500 Grenaa
Tlf.: 89 59 24 33

EAN nummer 5798004401194

Læs mere

Se billeder og læs mere om, hvad der gør Violskrænten og Grønnegåden til et godt sted at bo.